Mik i Femijeve, Takim me Prefektin Z. Rolant Xhelilaj

 

 

 

Femijet pjesemarres ne kursin Parlamenti i Femijeve qe funksionon prane Qendres Kulturore te rrethit te Durresit organizuan nje takim  me Prefektin e Durresit zotin Roland Xhelilaj.

Ne takim moren pjese presidentet e shkollave te durresit, te ciletparaqiten kryesisht nevojat e shkollave te tyre si dhe punen e  tyre ne ndihme te arsimimit e edukimit

Disa nga ceshtjet te cilat u trajtuan ishin:

Mungesa e palestrave ne shkolla duke qene se kurrikula e edukimit fizik ka ndryshuar dhe ne cdo cikel eshte shtuar nga nje ore.

Krijimi i mjediseve argetuese ne qytetin e durresit per femije dhe  vende ku te kryhen aktivitete gjate sezonit te pushimeve.

Vendosja e sinjalistikes rrugore dhe e policise  prane mjediseve shkollore.

Nje bashkepunim me i mire i policise se shtetit per evidentimin e nxenesve problematike ne sjellje dhe krijimin e institucioneve perkatese nga ana e shtetit per nxenesin ne moshe te mitur qe kryejne shkelje.

Nje kerkese qe u shtrua ishte dhe shtesa e ambienteve shkollore ose rikonstruksioni i tyre per kushte sa me te mira  per nje edukim sa me cilesor.

Me pas nxenesit bene nje rezyme te punes se tyre ne shkolla.

Kishin krijuar bashkepunime me presidentet e shkollave duke kryer aktivitete sportive.

Kishin ndermare nisma brenda shkollave per gjelberimin ne diten boterore te mjedisit

Per te ndihmuar nxenesit me arritje te uleta per nje angazhim me te mire ne procesin mesimor.

Ndihmesa per femijet jetime me ndihma per krishtlindje dhe vitin e ri.

Prefekti kishte te ftuar drejtorin e policise se shtetit si dhe drejtorin e shendetit publik.

Gjithashte prefekti premtoi se ne ditet ne vijim do te ngulmonte me organizmat perkates qe kerkesat e femijeve te realizoheshin hap pas hapi

 

Koordinatorja e parlamentit te femijeve:  Elisabeta Zdrava

 

Link: https://www.facebook.com/qkf.durres.1/media_set?set=a.839680022775763.1073741914.100002013181345&type=3