Olimpiada e XVI Mbarkombetare "Fest-Matematika 7"

 

 

 

 

     Faza e trete e olimpiades per klasat e 7 “Fest-Matematika 7”  u zhvillua ne dt 09.05.2015 ne oren 10.00 ne ambientet e kolegjit Turgut Ozal . Ne kete finale moren pjese 17 nxenes fitues te fazes se dyte me jo me pak se 70% te pikeve totale te testit . Nxenesit fitues ishin nga qytete te ndryshme te Shqiperise si dhe nga Presheva , Gjilani . Grupi I hartimit te tezen per fazen finale te olimpiades perbehej nga komisioni I miratuar nga DAR Durres :

1. Agron Xhyra – Pergj.Sekt.Shkencor

2. Gani Meçja – Koordinator I |Olimpiadave te Matematikes , DAR

3. Gentjan Qehajaj- Pergj.Sekt. TIK ,DAR

4. Arif Metaj- Mesues matematike shkolla “B.Bebeziqi”

5.Ismet Ismaili- Mesues matematike shkolla “ Shkolla e Re”

     Korrigjimi dhe vleresimi I testeve u be nga komisioni I miratuar nga DAR Durres :

1.      Arta Çopa-kryetare shkolla “E.Koçi”

2.      Mentor Onuzi-anetar shkolla “B.Curri 1”

3.      Fuat Zerdelia-anetar shkolla “Demokracia”

4.      Arif Metaj –anetar shkolla “B.Bebeziqi”

5.      Ismet Ismaili-anetar shkolla “Shkolla e Re”

     Ne baze te rregullores se olimpiadave dolen fitues 3 nxenes :

Megi Reka – fituese e vendit te pare me 100 pike nga 100 piket  totale te testit nga qyteti i Durresit

Njomeza Isufi-fituese e vendit te trete me 66 pike nga 100 piket totale te testit nga Presheva

Mateo Selfo fituesi cmimit te trete me 63 pike nga 100 piket totale te testit nga qyteti I Vlores.

 

Po keta nxenes do te marrin pjese ne olimpiaden e 20-te mbareshqiptare”Plus” ,  qe organizon klubi Pascal ne Tetove ne dt 23 Maj 2015.

 

 

 

 

 

Link:  https://www.facebook.com/qkf.durres.1/media_set?set=a.823339204409845.1073741910.100002013181345&type=1&pnref=story